Winnaars finale KOE Cake Cup

Onderwijs met liefde en aandacht

Als aftrap voor KOE in actie! werd invulling gegeven aan het centrale thema van KOE in actie! dit jaar: ‘onderwijs met liefde en aandacht’. Met een ludieke activiteit; de KOE Cake Cup. De KoeCakeCup is een afgeleide van het onder kinderen zeer populaire televisieprogramma CupCakeCup. Het thema sluit aan op de visie van KOE en het sluit aan bij het goede doel Stichting Kans voor een Kind én het past ook nog eens perfect bij de activiteit ‘KOE Cake Cup’, want liefde gaat nou eenmaal door de maag 😉

Finale KOE Cake Cup

Op vrijdag 31 maart namen de creatiefste leerlingen van de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van de 18 KOE-scholen het tegen elkaar op in de finale van de KOE Cake Cup. Alle circa 4000 KOE-kinderen hadden een ontwerp gemaakt en de finalisten zijn door een stemming op school als winnaars uit de bus gekomen. Zij mochten hun school tijdens de zinderende finale, die gehouden werd op basisschool de Triangel, vertegenwoordigen. Zij zetten hier hun beste beentje voor om de mooist versierde cup cake te creëren.

De kinderen kwamen gehuld in hun schoolshirt en kregen vervolgens een prachtig diep blauw schort met daarop het KOE Cake Cup-logo geborduurd. Een echte koksmuts mocht natuurlijk niet ontbreken. Na afloop mochten alle finalisten deze items mee naar huis nemen, evenals de door hun versierde cupcake uiteraard.

Om 9.00 uur werd het startsein ‘Alle bakkers klaar, versieren maar!’ voor de onderbouw kinderen gegeven. De kinderen hebben in deze finale een cupcake versierd. Lichtelijk gespannen, maar uiterst geconcentreerd gingen ze met hun creatie aan de slag. De meest originele ideeën zagen we voorbij komen. Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat was Yuna Obdeijn uit groep 3 van basisschool Paulus. Haar ontwerp was gebaseerd op een regenboog.

Om 10.00 uur startte de finale van de middenbouw. Hier werden 3 cupcakes zo identiek mogelijk aan elkaar versierd. Ook hier opperste concentratie en prachtige resultaten. Als trotse winnaar kwam Nynthe Poell uit groep 6 van basisschool de Triangel uit de bus met 3 toepasselijke koeien cup cakes.

Om 11.15 uur was het tijd voor de bovenbouw kinderen. Zij versierden een heel taartje. Met een enorme focus en zeer gedetailleerde ontwerpen gingen ze aan de slag. Het werd de jury niet makkelijk gemaakt en er is uitgebreid overlegd met elkaar. Uiteindelijk viel hier Jasmina Abdulahi uit groep 7 van basisschool Sint Jan in de prijzen. Zij creëerde een prachtige poes.

De deskundige jury bestond uit bestuurder Marc Nij Bijvank (zelf een achtergrond als kok), Jacqueline de Groot van de Kookzolder en Kareltje de Kok (ook wel bekend van Avonturenpark Hellendoorn). Er werd o.a. gekeken naar originaliteit, kleurgebruik, keuze voor materialen en netheid van werken.

De winnaar (onderbouw, middenbouw en bovenbouw) van de finale won samen met zijn of haar klasgenoten een kookworkshop bij De Kookzolder.

Voor de klasgenootjes was de hele finale via een livestream te volgen. Zo bleef iedereen van begin tot eind betrokken bij deze verbindende activiteit.

KOE in actie!

Deze periode komen alle KOE-scholen in actie om geld in te zamelen voor het goede doel Stichting Kans voor een Kind. Iedere KOE-school organiseert een eigen actie. Bij basisschool Sint Jan werd bijvoorbeeld vrijdagmiddag (31 maart) het ‘Blije Bollen Festival’ georganiseerd; een jaarmarkt met spelletjes, proeverijen, een gezellige koffiehoek en een loterij. Basisschool Liduina organiseert een paaseitjesactie en bij Schateiland is er begin april een bioscoopmiddag voor ouders en kinderen. Bij de Menkotoren is er weer een plantjesmarkt. En uiteraard mag de sponsorloop niet ontbreken. Dit is slechts een greep uit alle activiteiten.

Door de dramatische aardbeving in Syrië en Turkije eerder dit jaar hebben een aantal scholen er ook voor gekozen een deel van de opbrengst dit jaar daaraan te schenken.

Media
  • KOE Cake Cup finalisten FB
disclaimer sitemap  Aangesloten bij