ONS VERHAAL

Groeien in een liefdevolle omgeving

Wat heb je nodig als je heel jong bent? Liefde en aandacht. Onze scholen begrijpen dat heel goed. Jong ben je maar een keer. En je hebt maar één keer de kans om in een liefdevolle omgeving op te groeien. Op onze scholen is de ontwikkeling van de kinderen net zo belangrijk als de resultaten. Misschien nog wel belangrijker. Want school is niet alleen ‘leren’, maar net zo goed ‘leven’. Daarom leren wij onze kinderen met elkaar samen te leven. Respectvol te zijn. Bij te dragen aan een betere wereld.
Die wereld zit vol met kansen. Ieder kind zit boordevol talenten. Wij kennen onze kinderen. Wij weten wat er speelt. Wij geven onze kinderen de kans om in alles beter te worden. Elke dag een beetje beter, dan de dag ervoor.
Dat is een torenhoge ambitie. Die geldt net zo goed voor onze medewerkers. Groeien in kennis en vakmanschap... Hoe gaaf is het om bij KOE te horen?

Wat merken kinderen daarvan in de klas?

Natuurlijk krijgt jouw kind goed onderwijs. Zo leert het bijvoorbeeld rekenen, taal en lezen. Maar dat is niet alles. Want het leven is meer dan dat. Ook leert het hoe je omgaat met jezelf en de ander. Zoals het hebben van respect voor elkaar. Het hebben van inlevingsvermogen en leren samenwerken.
En talenten? Ook daarvoor krijgt jouw kind alle ruimte. Het krijgt namelijk sport, muziek en handenarbeid.
We zorgen voor een goede sfeer in de klas en op school, zodat jouw kind zich veilig voelt op school.

Leren op een manier die bij je past

Op onze KOE scholen weten we dat iedereen anders is. Jouw kind dus ook. De een is goed in rekenen en de ander bijvoorbeeld weer in taal. Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom leert jouw kind op een manier die goed bij hem of haar past. Heeft jouw kind dyslexie? Dan werken we met de methode Read & Write. Dit is een speciaal computerprogramma.
Soms is leren lastig. Geldt dit ook voor jouw kind? Dan kan het meedoen met onze BOOST-klassen. Boost is er voor leerlingen die net iets meer ondersteuning kunnen gebruiken bij hun werkhouding, gedrag en/of sociaal emotionele ontwikkeling. Zo wordt leren een stuk makkelijker.
 

Diskoever

Er verandert veel in de wereld om ons heen. Wat gister nog nieuw was, is vandaag alweer ‘gewoon’. Daarom besteden we veel aandacht aan wetenschap en technologie. Hoe? Met ons maak- en ontdeklab Diskoever. Zo gaan we mee met de tijd. Wil je meer weten over Diskoever? Klik dan hier.

disclaimer sitemap  Aangesloten bij