Hé starter

Wat doe je als startende leerkracht als een leerling ineens de klas uitrent? Zomaar een vraag van een starter. Natuurlijk ben je bevoegd om les te geven. Maar de beginperiode is uitdagend. Vaak heel anders dan wat je op de opleiding geleerd hebt. Er komt heel veel tegelijkertijd op je af. Bijvoorbeeld over hoe je omgaat met leerlingen. Maar ook over hoe je lesgeeft met alle eisen die daarbij horen. Hoe ga je om met je collega’s? Hoe is de cultuur binnen de school en pas je daarbinnen? Je merkt het al … Er gebeurt van alles. Maar wees gerust. Van ons krijg je extra begeleiding als startende leerkracht. Vooral in je eerste jaar. Hoe? Je krijgt ondersteuning van starterscoach Irma Achterweust en Marloes Vogel. Bij hen kan je met al je vragen terecht.

Maar dat is niet alles. Als startende leerkracht neem je binnen de eerste vijf maanden van je aanstelling deel aan ons KOE-starterscafé. Je directeur houdt hier rekening mee in jouw jaarplanning.
We organiseren vijf bijeenkomsten die 2,5 uur duren. Tijdens dit dagdeel word je op voor jou relevante thema's meegenomen en bijgepraat. Alles is bespreekbaar. Er zijn aansprekende sprekers en alle ruimte om van elkaar te leren. Je kunt volop vragen stellen en kennismaken met collega’s van buiten jouw eigen KOE-school. Na afloop is er tijd voor informeel bijpraten onder het genot van een heerlijke maaltijd.

Ons startersbeleid, weergegeven in een infographic:

disclaimer sitemap  Aangesloten bij